Bredband och TV

Varje lägenhet är utrustad med antennuttag från Tele2 (tidigare Comhem) och nätverksuttag från Telenor (tidigare Bredbandsbolaget). Båda leverantörerna erbjuder bredband, TV och telefoni. I bostadsrättens månadsavgift ingår det digitala grundutbudet från Tele2 (vad som ingår framgår av Tele2s hemsida). Det analoga grundutbudet togs bort av Tele2 den 8 september 2020. För att se på de digitala kanalerna (bl a; SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen och SVT Barn) krävs digitalbox eller motsvarande utrustning till en vanlig TV.

Den bostadsrättsinnehavare som vill komplettera med fler kanaler kan själv teckna ett digital-TV-abonnemang med Tele2 (Comhem) eller Telenor (Bredbandsbolaget). Nödvändig utrustning som digitalbox etc brukar säljas tillsammans med abonnemangen.

Uttaget från Tele2 (Comhem), bild ovan till höger finns oftast placerat i vardagsrummet. Det kan därtill finnas ett uttag i något sovrum.

Uttaget från Telenor (Bredbandsbolaget), bild nedan till höger, finns oftast placerat i hallen intill ett uttag för telefoni (Telia).

Genom avtal med HSB erbjuder både Tele2 och Telenor rabatter och paketerbjudanden på bredband, TV och telefoni. För priser från Tele2 respektive Telenor hänvisas till respektive operatörers hemsidor, (se länkar nedan). Ange din adress för att se de aktuella priserna för bredband, TV och telefoni.

Mycket viktigt!

Om du funderar på att skaffa abonnemang för bredband eller TV (som t ex nyinflyttad) – kontakta då styrelsen innan du beställer eventuella nya tjänster. Du behöver information om vad som kommer att ske med avseende på bredband, TV och telefoni framöver.

Att notera

Under 2018 har Telenor förvärvat Bredbandsbolaget.

Under december 2018 har Tele2 och Comhem fusionerats.

Den 8 september 2020 avslutade Tele2 det analoga grundutbudet.

I maj 2021 meddelas att Tele2 och Comhem har gått ihop.

Länk till Tele2, (tidigare Comhem).
Länk till Telenor, (tidigare Bredbandsbolaget).

Uppdaterat 2022-06-25.