Gästlägenhet och föreningslokal

Utrymmet ovanför portalen var ursprungligen avsett att vara kontor för HSB och personal­utrymme för servicehuset.

Gästlägenhet

Halva detta utrymme, avskilt med en skärmvägg, utnyttjas som en gästlägenhet. Denna gästlägenhet utgörs av ett möblerat sovrum med två bra sängar, ett rum med fåtölj och soffa med soffbord samt en pentry-del (med spis, och kyl samt kaffebryggare och husgeråd) och en hall. En TV finns, men sedan det analoga utbudet tagits bort av Comhem kan den fn inte användas som vanlig TV. Den har dock HDMI-ingång. Har du med en PC med HDMI-kabel kan du strömma TV och andra tjänster förutsatt att du har en bra uppkoppling. Här finns också en toalett (men ingen dusch). Gästlägenheten är ett välkommet sätt att ordna med en enkel övernattning för våra bostadsrätts-innehavares gäster. Här finns två bäddplatser med bra sängar (en barnsäng finns). Se bilder här intill eller via länken nedan.

Föreningslokal

Den andra halvan av detta utrymme nyttjas som en föreningslokal. Här finns bl a sex bord och ett stort antal stolar. Även här finns en pentry-del och spis samt kyl. Här finns också ytterligare en toalett. Öppnar man upp skjutväggen till gästlägenheten får man ett stort utrymme med plats för flera gäster (t ex barnkalas).

Föreningens medlemmar kan utnyttja gästlägenheten och föreningslokalen till en ringa kostnad. Likaså låter vi övriga HSB-föreningar i Minneberg utnyttja gästlägenheten. Detta dock till ett något högre pris än för våra egna föreningsmedlemmar. Priserna framgår av respektive ”Läs mer om…”-länk här till höger. De övriga föreningarna i Minneberg erbjuder även andra gästlägenheter att hyra.

Föreningen har vid ett flertal tillfällen diskuterat möjligheten att bygga om utrymmet till lägenheter som skulle kunna säljas eller hyras ut. Alternativ om uthyrning som kontorslokal har också funnits. Föreningens styrelse har beslutat att dessa planer för närvarande inte är aktuella.

För att boka gästlägenheten eller föreningslokalen, gå till Bokning. Den som bokar måste ha fyllt 20 år och vara bosatt i någon av Minnebergs föreningar.

Den person som bokar gästlägenheten eller föreningslokalen är ansvarig gentemot föreningen och för att villkor och ordningsregler följs.

Se fler Bilder på gästlägenhet och föreningslokal.

Nya ordningsregler (september 2019) som gäller vid hyra av gästlägenheten/föreningslokalen.

Uppdaterat 2022-06-25.
Det aktuella bokningsläget framgår nedan:

Gästlägenheten

Kalendern laddas...
- Available
 
- Booked
 
- Pending

Föreningslokalen

Kalendern laddas...
- Available
 
- Booked
 
- Pending
För att boka gästlägenheten eller föreningslokalen – gå direkt till Bokning. Kommande, planerade styrelsemöten i föreningslokalen:
Onsdagen den 24 augusti 202219:00 - 21:00 Ordinarie styrelsemöte