Trädgårdsdagar

Sedan våren 2022 har vi inte något avtal avseende skötsel av mark och trädgård. Styrelsen undersöker dock möjligheterna att finna en prisvärd och bra lösning för trädgårdsunderhåll. 

Tidigare hade föreningen valt att spara in på entreprenadkostnader genom att själva utföra både en vår- och en höststädning. Det blev emellertid tyngre och tyngre samt svårare att klara av detta arbete på ett bra sätt.

Vi träffas ändå varje vår och höst numera och utför en del andra arbeten som inte utförs av någon entreprenör. Det är t ex skötsel av trädgårdsmöbler. Städa och kolla grill och grillplats samt kontrollera soprum och utrymmena för cyklar och barnvagnar. Vi har också några blomlådor som vi sköter själva.

Efter väl utfört arbete under ett par till tre timmar brukar vi träffas i förenings­lokalen och äta några smörgåsar och dricka läsk, öl eller kaffe. Alternativt blir det en korv med bröd ute på gården (vid grillen), beroende på väder. Ett bra tillfälle att lära känna dina grannar!

Den som har lust och intresse får givetvis rensa rabatter och på andra sätt hålla ordning i trädgård med omgivningar under hela säsongen. Kontakta någon i styrelsen om det saknas trädgårdsredskap.

Uppdaterat 2022-05-08.